EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Cum să-ți protejezi datele din iCloud de eventualul atac din 7 aprilie

Hackerii amenință cu ștergerea de la distanță, a peste 300 de milioane de conturi, respectiv memorii iPhone în cazul în care Apple nu plătește azi sumele cerute de aceștia, reprezentând câte 75.000$ (în cripto-valută Bitcoin sau Ethereum) sau 100.000$ (în vouchere iTunes) pentru fiecare dintre cei 7 membri ai grupării.

Dacă utilizați iCloud pentru a sincroniza dispozitivele Apple, datele voastre private pot fi expuse riscului de a fi șterse în 7 aprilie.

Grupul de hackeri s-au identificat ca fiind „Turkish Crime Family”.

Povestea, printre altele, are o doză de inconsecventă datorită faptului că pe contul său de Twitter, grupul pretinde că ar avea acces la 200 de milioane de conturi iCloud, în timp ce într-unul din mesajele trimise prin e-mail, se vorbește de acces la 300 de milioane de conturi Apple și într-un altul, numărul devine aproape dublu de 559 milioane.

În acest moment, este foarte dificil chiar și pentru Apple de a verifica revendicările. Cu toate acestea, compania a avertizat grupul spunând că nu recompensează infractorii cibernetici pentru încălcarea legii, cerându-le să elimine videoclipul prin care au făcut publică intenția lor.

Fie că cererile și amenințarea sunt reale sau nu, dacă hackerii reușesc accesul la contul iCloud, aceștia ar putea descărca cu ușurință toate fotografiile și alte date private.

Antecedente au mai fost, în 2014 de exemplu, iCloud hack, un grup de hackerii care au inundat Internetul cu fotografii nud ale sute de celebrități feminine, care erau stocate în conturile personale iCloud.

Cum vă puteți proteja contul vostru iCloud de acest posibil atac

Pentru a păstra contul iCloud în condiții de siguranță, utilizatorii Apple sunt sfătuiți să schimbe imediat parolele iCloud și să activeze autentificarea în două etape pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate contului.

Acest lucru însă va fi valabil doar dacă vulnerabilitatea vine din altă parte și nu de la Apple, așa cum susțin ei…, afirmând că multă lume are aceeași parolă la multiple servicii, ale căror autentificare a fost dezvăluită în atacuri anterioare, ca cele de la Linkedin, Yahoo, etc.

Dacă hackerii însă au găsit o vulnerabilitate a sistemului de securitate Apple, atunci singura variantă de salvare a datelor este mutarea lor din iCloud, respectiv iPhone, pe un suport extern propriu.

Motivația acestei grupări este de a îi răzbuna pe hackerii Karim Baratov și Kerem Albayrak, reținuţi pentru atacul asupra Yahoo, care a compromis sute de milioane de conturi.

Sursa: www.thehackernews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*